lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Tarmkanalen

Svaren på dessa frågor och massor av annat kan du snart finna i vår utställning Tarmkanalen - matens resa genom kroppen. 

Utställningen tar oss med på en interaktiv resa genom vårt matsmältningssystem från munnen och hela vägen ner till ändtarmen. På vägen får vi se hur det går till när det blir hål i tänderna och trycka oss igenom den trånga matstrupen. Vi får undersöka den supersura magsäcken och lära oss vad tarmludd är och varför det är så himla viktigt. Vi får också besöka tarmarnas viktigaste och mest talrika invånare!

Vattenhallen bygger en ny utställning!

Vandra genom alla organen i matsmältningssystemet och lär er allt som är värt att veta om matens nedbrytning i vår nya interaktiva upplevelsetunnel!


Konceptet för Tarmkanalen togs fram som ett examensarbete på masterutbildningen i Industridesign, From Mouth to Rectum - a Pedagogical Exploration of the Digestive System

Uställningen utvecklades tillsammans med livsmedelsforskarna Elin Östman och Caroline Linninge och realiseras med stöd av Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta, Accus, Danone, Probi och Tetra Pak.