lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Styra, skapa, programmera

Arduino är ett effektivt och billigt sätt att börja med programmering av elektronik, så kallade inbyggda system. 

Här följer instruktioner för att komma igång med Arduino och elektroniska kretsar. 

Länkar och inspiration

Start kit

Ett enkelt sätt att komma igång är att köpa ett startkit. Här är en lista på ett par som vi har tittat på, och som fungerar bra.

NamnTillverkare SpråkÖversiktKommentar
Arduino Startpaketkjell.comSvenska Introduktion till både elektronik och programmering.Lite oklara bygginstruktioner till projekten.
Arduino Basic KitArduino.cc Engelska Fokus på att bygga olika saker.Lite strul med vissa komponenter.
Sparkfun Inventors KitSparkfun.comEngelskaFokus på hur olika komponenter fungerarBra låda, men kräver fantasi för att sätta ihop ett projekt. 16 olika experiment.
Sparkfun Tinker KitSparkfun.comEngelskaBudgetversion av ovanstående. Innehåller delar till experiment 1-8.Saknar en del av de pratiska delarna av det fulla kittet, som låda och monteringsplatta. Men billigare.


Böcker och Labbhandledningar

Det finns ett par böcker utgivna. De listas i tabellen nedan, tillsammans med länkar. 

BokFörlagKommentar
Hur funkar ArduinoKjell & Co.Svensk introduktion till Arduino, grundläggande elektronik och programmering. Lite brister i presentationen av byggprojekten, men inga allvarliga.
Börja med elektronik och ArduinoStudentlitteraturFöråldrad presentation och metodik. Delvis felaktig. Kan inte rekommenderas.
Programming Arduino: Next stepsMcGraw-Hill EducationBra introduktion till mer avancerade koncept inom programmering av en mikrokontroller. På engelska.