lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Nyfiken på vetenskap

Vi tror att bra experiment är robusta och självinstruerande! Experiment och shower ska roa, sätta igång ett tänkande och ge en upplevelse och förståelse för teknik och naturvetenskap. Vi vill också knyta an till aktuella händelser och den forskning som finns i vår vardag, därför utvecklas våra experimentstationer och shower tillsammans med forskare, företag, artister och skolor. 

En del av experimenten är i form av byggsatser som du själv får sätta ihop, för att sedan kunna ta med dig hem. Andra experiment demonstreras i minilaborationer och vår experimenthall är fylld med spännande utmaningar för stor och liten.

SHOW, FÖRESTÄLLNING & HELGXTRA HÖSTEN 2019

HelgXtra

Astronomi - vi bygger stjärnglober (ingår i entréavgiften) och orienterar oss bland stjärnor och stjärnbilder. 

Experimentera mera - vi testar olika spännande experiment. 

Fossil för nyfiknade mest kända fossilen är dinosaurier, men det finns fossil av nästan alla typer av djur och växter. Vi tittar på fossiler i en "Gott och blandat"-låda.

Konstruktion -  vi bygger litet eller stort, stabilt eller skrangligt med hjälp av olika material. Vi skapar olika finurliga former och konstruktioner med 4D-Frame.

Kropp och knoppvi testar medicinsk teknik och tar en titt i kroppen och i tarmen. Vi gör tarmluddskompisar och mikroskoperar. 

Lysande experimentvi bygger ficklampor och experimenterar med olika typer av ljus, testar spektrumglasögon och konstruerar 3D-hologram. 

Mera kemi gör din egen läsk eller badbomb! Vid lilla scenen har vi rykande kemidemonstrationer.

Programmering - prova att programmera och testa olika robotar.