lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Nyfiken på vetenskap

Vi tror att bra experiment är robusta och självinstruerande! Experiment och shower ska roa, sätta igång ett tänkande och ge en upplevelse och förståelse för teknik och naturvetenskap. Vi vill också knyta an till aktuella händelser och den forskning som finns i vår vardag, därför utvecklas våra experimentstationer och shower tillsammans med forskare, företag, artister och skolor. 

En del av experimenten är i form av byggsatser som du själv får sätta ihop, för att sedan kunna ta med dig hem. Andra experiment demonstreras i minilaborationer och vår experimenthall är fylld med spännande utmaningar för stor och liten.

SHOW & SOMMARLOVSXTRA 2019

SommarlovsXtra

Programmering (V25, V26) Vi tar hjälp av varandra för att förstå vad programmering egentligen är och sedan programmerar vi en sköldpadda i programspråket Kojo. Testa även att koppla in dig på fruktnätverket! 

Mera kemi (V27, V31) - Gör din egen läsk eller badbomb! Vid lilla scenen har vi rykande kemidemonstrationer. 

Life Science (V28, V32) Vi testar medicinsk teknik och spelar evolutionsspelet och så bekantar vi oss med luftens gaser. Vi tar reda på vad som händer i tarmkanalen och mikroskoperar. 

Matematik (V29) - Under veckan löser vi mattekluringar och knäcker hemliga koder. Vi bygger ficklampor och skickar morsesignaler. Hur stor kan en triangel bli? 

Jorden och klimatet genom tiderna (V30)

Skapa och bygg med 4DFrame - Bygg litet eller stort, stabilt eller skrangligt med hjälp av olika material, till.exempel i trä, spagetti, plast, papper eller 4DFrame. 

Jättesåpbubblor - Krypa in i en jättesåpbubbla! 

Lasta och sänka skepp - Vi provar hur mycket last vår egentillverkade båt klarar (innan den sjunker).

ExperimentExpressen dyker upp runt om i Skåne i sommaren!