lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Tekniksommarskola

Årets Tekniksommarskolor hade tema Naturens Mäktiga Mönster (V25-26), Vårt Fantastiska Vatten (V27 & V31) och Framtidens Fordon (V34-33). 
  

Tekniksommarskolan 2014 - 7-13 år

Naturens Mäktiga Mönster

Vi upptäcker, utforskar och lär oss om naturen och dess mäktiga mönster!

Naturen är fylld av mönster. Under veckan utforskar vi olika sorters mönster och lär oss om var och hur vi kan hitta dem. Vi beskriver mönster med matematik och tittar på teknik där man använder sig av mönster. Under veckan lär vi oss om både universums och människokroppens allra minsta mönster.
Under veckan samarbetar vi med Botaniska Trädgården och Skissernas museum i Lund.
Vi gör utflykter till båda platserna där vi botaniserar bland konstverken i museet och skulpturparken samt letar efter spännande mönster, småkryp och färger i botaniska trädgården. 


Vårt Fantastiska Vatten

Vi upptäcker, experimenterar och lär oss om vårt fantastiska vatten!

Vatten täcker cirka 71 % av jordens yta och våra kroppar består till stor del av just vatten. Vi använder vatten varje dag! Under dessa veckor kommer vi att ställa oss aktuella frågor om hur vi ska ta hand om vårt vatten, hur vattnet renas och hur alla människor i världen ska få rent vatten. Vi lär oss om vattnets kretslopp och dess olika tillstånd. Vi provar på att finna lösningar på hur vatten kan transporteras och vi gör kemiska experiment med vatten.
Dessa veckor samarbetar vi med SEA-U i Malmö. Vi gör ett besök hos dem på Ribban i Malmö, för att undersöka vad som finns under havsytan, med snorkel och håv. 


Framtidens Fordon  

Vi upptäcker, konstruerar och lär oss om framtidens fordon!

Hur kommer framtidens fordon att se ut? Under veckan lär vi oss hur tekniken har utvecklats genom historien fram till idag. Vi lär oss mer om vad energi är och talar om hur vi idag får energi. I vår uppfinnarverkstad bygger vi sedan framtidens fordon med olika tekniker och material.
Under veckan samarbetar vi med Teknikens- och sjöfartens hus i Malmö, dit vi gör en utflykt för att se deras utställningar och ta del av aktiviteter.
Årets Tekniksommarskolor genomfördes i samarbete med Skissernas museum och Botaniska trädgården i Lund samt SEA-U Marint Kunskapscenter i Malmö och Teknikens och Sjöfartens hus i Malmö.


Tack för en mycket bra och kreativ vecka, Stephanie har haft jätteroligt! Och ett extra tack till alla trevliga och duktiga studenter.

En riktigt toppen vecka. Ted var så nöjd varje eftermiddag och supertaggad varje morgon. Härliga och glada ledare, GOD MAT och ett ambitiöst upplägg.