lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

ExperimentExpressen - skolprojekt årskurs 4-6

Intresset för att besöka Vattenhallen i Lund är stort och besökstiderna bokas snabbt upp! Därför vill Sparbanksstiftelsen Skåne ger skolor möjligheten att ge sina elever i åk 4-6 ett besök av ExperimentExpressen på skolan.

På ett lustfyllt och inspirerande sätt får eleverna bekanta sig med teknik och naturvetenskap. Under ledning av studentguider från Lunds universitet får eleverna utföra olika experiment som kan ge inspiration och väcka nyfikenhet till att vilja lära sig mer.

Studentguiderna har utbildats av Vattenhallens pedagoger för att kunna möta eleverna, vägleda dem och genomför experimenten. Genom denna modell vill vi skapa ett naturligt möte mellan skolelever och studenter som utbildar sig inom teknik och naturvetenskap. Eleverna har möjlighet att ställa frågor om programmering, teknik eller naturvetenskap, likväl som frågor om hur det är att studera vid ett universitet/högskola. 

Sparbanksstiftelsen Skånes besök riktar sig till årskurs 4-6 på skolor i Bjuv, Klippan, Landskrona och Perstorps kommun

Kostnaden för ett skolbesök för 30 elever är 1500 kr. Vid fler elever tas en avgift ut, om 50 kr/elever. 


Upplägg och program

Ett besök av ExperimentExpressen tar 2 timmar och eleverna får prova på två olika teman: 

Robotprogrammering 

Den egna upplevelsen av att få programmera –på ett lekfullt och lustfyllt sätt– höjer elevernas insikt om och deras förståelse för programmering och dess möjligheter. Genom ett besök av ExperimentExpressen inspireras både elever och lärare och det som kan kännas svårt upplevs som roligt och häftigt, när man utan förkunskap märker att det inte är så krångligt! 


Framtidens energi och konstruktion

Saker som snurrar ger oss elektricitet! Våra vindkraftsnurror bidrar till ökad förståelse hur det kan fungera. Vi funderar på hur framtidens energi kan genereras och testar själva olika varianter. Bokningsförfrågan

E-mejlformulär; *obligatoriska fält. 
Obs! när alla obligatoriska fält är ifyllda så kommer du till en sida som bekräftar att mejlet har gått iväg.

När du fyller i nedanstående bokningsförfrågan samtycker du till vår policy för Hantering av personuppgifter 

  

*Vi kommer från

* Föreslå datum ni vill att ExperimentExpressen besöker er skola. Ge gärna flera förslag.