lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Lärarfortbildning

Kurser för kompetensutveckling

Under fliken Kurser kan du läsa om kurser som kan bokas vid tillfälle som passar er, i samråd med Vattenhallens personal. Ni kan skicka en e-mailförfrågan om tider som passar er och vi tar kontakt med er, eller ring oss på 046-222 43 51 för att få mer information. 

Under året erbjuder vi ett antal kurser för kompetensutveckling. Dessa annonseras på denna sida. 
 

  
Vår intention är att Vattenhallen ska vara en arena för föreläsningar, diskussioner och fortbildningskurser inom teknik och naturvetenskap. Skolledare ska kunna utnyttja denna arena och ni kan förlägga studiedagar eller kick-off i Vattenhallen. 

Genom att anmäla dig till vårt Nätverk - för teknikintresserade lärare får ni e-mail om vad som händer och när det dyker upp något av speciellt intresse för lärare och skolpersonal.


Aktuell fortbildning - våren 2019


Micro:bit programmering. För lärare årskurs 4-9 -- 26/3, 9/4 och 23/4, kl. 16.00 - 19.00.

Vattenhallen erbjuder tre kurstillfällen om Micro:bit-programmering. Micro:bit är en liten dator utan tangentbord och skärm som utvecklats av BBC för att uppmuntra ungdomar att komma igång att programmera, konstruera och skapa egna uppfinningar. Med en Micro:bit blir programmering enkelt och roligt. Läs mer på www.microbit.org 
 

Datum och tid:  Detta är en workshop som ges under 3 tillfällen, 3 timmar/tillfälle -- 26/3, 9/4 och 23/4, kl. 16.00 - 19.00

För: Lärare årskurs 4-9 
Plats: Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1, Lund 
Kursledare: Rolf Niemann, Vattenhallen 
  

"Kompetensutveckling: Programmera i micro:bit åk 4-9" (pdf) 
  

Pris: 2250.-/person (exkl.moms), inklusive fika 
Kursen erbjuds vid förfrågan för grupper om minst 5 personer.

Anmälan: senast 19 mars, 2019 - anmäl dig här!