lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

För lärare

Kurser för kompetensutveckling

Under fliken Kurser kan du läsa om kurser som kan bokas vid tillfälle som passar er, i samråd med Vattenhallens personal. Ni kan skicka en e-mailförfrågan om tider som passar er och vi tar kontakt med er, eller ring oss på 046-222 43 51 för att få mer information. 

Under året erbjuder vi ett antal kurser för kompetensutveckling. Dessa annonseras på denna sida. 
 

  
Vår intention är att Vattenhallen ska vara en arena för föreläsningar, diskussioner och fortbildningskurser inom teknik och naturvetenskap. Skolledare ska kunna utnyttja denna arena och ni kan förlägga studiedagar eller kick-off i Vattenhallen. 

Genom att anmäla dig till vårt Nätverk - för teknikintresserade lärare får ni e-mail om vad som händer och när det dyker upp något av speciellt intresse för lärare och skolpersonal.


Aktuella fortbildningar - 2018


Micro:bit programmering

26 september, 2018 kl 12.00-15.00 - fortbildningsdag på temat Micro:bit programmering 

För: Lärare årskurs 4-9 
Plats: Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1, Lund 

Vattenhallen erbjuder ett kurstillfälle om Micro:bit-programmering. Micro:bit är en liten dator utan tangentbord och skärm som utvecklats av BBC för att uppmuntra ungdomar att komma igång att programmera, konstruera och skapa egna uppfinningar. Med en Micro:bit blir programmering enkelt och roligt. Läs mer på www.microbit.org

Pris: 500.-/person (exkl.moms), inklusive fika 

Anmälan: senast 19 september, 2018 - anmäl dig här!

 


Fortbildningsdag för lärare 30 oktober 2018

Tisdagen den 30 oktober 2018 (V44, höstlovet) erbjuder Lunds universitet och Vattenhallen Science Center i samarbete med FoU Skola på Kommunförbundet Skåne en fortbildningsdag för grundskole- och gymnasielärare. Fortbildningen är knuten till aktuell forskning som presenteras av framstående forskare vid Lunds universitet. Förutom inspiration och ämnesfortbildning bidrar fortbildningsdagen med ett konkret material (övningar, laborationer, fältexkursioner med mera) som du direkt kan börja använda dig av i din undervisning.

Vi håller just nu på att ställa samman programmet som kommer att innehålla ämnen som Plast i havet, Nanoteknik, Astronomi, Programmering och mycket mer.

Vi återkommer i augusti med fullständigt program och inbjudan och hoppas att vi ses då och att ni vill reservera dagen redan nu!