lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

SKOLA

Vattenhallen Science Center är en naturlig mötesplats för evenemang inom teknik och naturvetenskap. Verksamheten i Vattenhallen stödjer även annan verksamhet som till exempel Flickor på Teknis, Lärarlyftet, Spänningssökarna, Gnistan och Unga Forskare samt studiebesök, företagsevent och praktikverksamhet.  
  

Skolbesök

Vi erbjuder inspiration genom skolbesökteknikprojekt. Skolklasser och grupper kan boka besök i Vattenhallen, ni blir handledda genom vissa experiment, därefter ges utrymme att själv experimentera i hallen. Många av våra experiment är självinstruerande. 

Under sommaren kan barn och ungdomar anmäla sig till och delta i vår tekniksommarskola eller workshop.

För lärare

Vattenhallen är också en arena för pedagogiska möten, föreläsningar, diskussioner och fortbildningar för lärare  inom teknik och naturvetenskap. Genom att anmäla dig till vårt nätverk för lärare får ni e-mail om vad som händer och när det dyker upp något av speciellt intresse för lärare och skolpersonal. 

 

Praktik och prao

Du som går i grundskolan eller på gymnasiet kan göra din praktik eller prao i Vattenhallen. Som praktikant får du vara med i vår vardagliga verksamhet.

Arbetsuppgifterna under din praktikvecka kan variera ganska mycket och beror ofta på vad du själv är intresserad av.  

ExperimentExpressen kommer till Er

ExprimentExpressen är den del av Vattenhallens utåtriktade verksamhet, där vi åker ut med våra aktiviteter runt om i länet. Vi erbjuder olika paket beroende på typen av evenemang, deltagarnas ålder och Era önskemål. ExperimentExpressen kan bokas in för ett besök på bibliotek, fritidsgård, skola, festival eller företagsevent.