lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Universum i planetariet

I menyn till vänster kan du se vilka visningar som kommer att erbjudas under sommaren 2019.

Planetariet håller visningar för allmänna besökare alla de dagar som Vattenhallen har öppet, d.v.s. alla lördaga, söndaga samt under skolloven.   För att komma till Planetariet behöver du köpa inträde till Vattenhallen samt biljett till den visning du är intresserad av.  

Vi har ingen åldersgräns i planetariet.  Vi lämnar det upp till föräldrar att bedöma om deras barn är mogna nog att sitta i mörkret och betrakta stjärnorna under en visning (ca 40 minuter).  Däremot kräver vi att alla våra besökare, oavsett ålder, har köpt en biljett.

Det är mörkt inne i planetariet så vi ber er att vänligen att gömma undan alla ljuskällor (så som mobiltelefoner eller blinkande skor).  Detta på grund av att vi vill bevara mörkeseendet hos våra besökare så vi alla kan njuta av stjärnhimlen tillsammans.Upplev stjärnorna i Planetariet

Planetariet hittar du inne i Vattenhallens experimenthall. Visningar ges för allmänheten på helger och skollov och biljetter till våra visningar finns då att köpa i entrén.

För att besöka planetariet betalar ni inträde till Vattenhallen samt biljett till en visning.

Information om öppettider, visningar och biljettpriser hittar ni under Besök oss.

Planetariet har 30 sittplatser och utrymme för en manuell eller mindre eldriven rullstol. Vid behov av mer utrymmer för rullstolar alternativt permobil, vänligen kontakta oss.

Visningarna sköts av astronomer från institutionen för astronomi och teoretisk fysik. Passa på att ställa frågor som du vill ha svar på!

VÄLKOMNA!