lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Enlightening Imagination - tävlingen

Teknik, matematik och kreativitet

Enlightening Imagination är en nationell och internationell tävling för att uppmuntra elever att lösa problem och omsätta sina idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av 4DFrame, ett pedagogiskt läromedel, utvecklat i Sydkorea. 

  


Regionstävling i Vattenhallen den 15 maj, 2020

De två vinnarlagen från varje regionstävling går vidare till svensk final och tävlar då, med en digital presentation på engelska, mot lag från Stockholm, Södertälje, Trollhättan,  Katrineholm, Borlänge, Skellefteå, Alingsås och Umeå. De fem vinnande bidragen i finalen får delta i IMSCC International Math and Science Creativity Competition vid National Science Museum i Seoul, Sydkorea, i oktober 2020.


Regionstävling i Vattenhallen den 14 maj, 2019

De två vinnarlagen från varje regionstävling går vidare till svensk final och tävlar då, med en digital presentation på engelska, mot lag från Stockholm, Södertälje, Trollhättan, Borlänge, Katrineholm, Skellefteå, Alingsås och Umeå. De fem vinnande bidragen i finalen får delta i IMSCC International Math and Science Creativity Competition vid National Science Museum i Seoul, Sydkorea, i oktober 2019.


Regionstävling i Vattenhallen den 9 maj, 2018

De två vinnarlagen från varje regionstävling går vidare till svensk final och tävlar då, med en digital presentation på engelska, mot lag från Stockholm, Södertälje, Trollhättan, Borlänge, Katrineholm, Skellefteå, Alingsås och Umeå. De fem vinnande bidragen i finalen får delta i IMSCC International Math and Science Creativity Competition vid National Science Museum i Daejeon, Sydkorea, i oktober 2018. 


2017

Vattenhallen gratulerar Vinnarna i tävlingen Enlightening Imagination 2017


Första plats gick till Alva och Elisabeth, klass 8A, Internationella Engelska Skolan i Lund.


Andra plats gick till Sayaf och Mahdi klass 7a, Wieselgrensskolan i Helsingborg.

Regionstävlingen i Vattenhallen genomfördes den 5 maj 2017. 100 elever var anmälda för att tävla i Enlightening Imagination - en tävling för att uppmuntra elever att lösa problem och omsätta sina idéer i handling på ett kreativt sätt med hjälp av 4DFrame, ett pedagogiskt läromedel utvecklat i Sydkorea.

De två vinnarlagen från varje regionstävling i Lund, Stockholm, Trollhättan, Borlänge, Katrineholm, Skellefteå, Alingsås och Umeå, går vidare till en svensk final, där de tävlar med en digital presentation på engelska. De fyra vinnande bidragen i finalen får delta i IMSCC International Math and Science Creativity Competition vid National Science Museum i Daejeon, Sydkorea i oktober 2017.


2016

År 2016 reste 14 elever (7 lag) från Sverige för att delta tävlingen på ett av världens största Science Center, Gwacheon Science Center (Korea National Science Museum) i Seoul. Se fler bilder från resan 2016 på Vattenhallens facebooksida


2015

Science center som arbetar med 4DFrame har i många år önskat att svenska elever ska få tillfälle att delta i ”Math and Science Creativity Competition” i Sydkorea. 2015 var första året som det blev verklighet. 


  
Se fler bilder från resan 2015 på Vattenhallens facebooksida


2014

21-28 Oktober 2014 anordnade Mariana Back och Tom Callen, Nordic4DFrame i Stockholm, en studieresa till 4DFrame i Sydkorea. Med på denna studieresa var Annelie Bergman, Borlänge Kommun, Susana Bernardini, Vattenhallen Science Center i Lund och Maria Karlsson, hållbarhetskonsult i Stockholm.


Tävlingen I Sydkorea har genomförts nationellt i flera år, sedan 2015 med internationellt deltagande. I tävlingsorganisationen finns rutin och stor erfarenhet. Sedan några år tillbaka, har dessutom svenska lärare, science center pedagoger m.fl. deltagit som domare in en internationell jury.

 

Enlightening Imagination är ett samarbete mellan Vattenhallen Science Center i Lund, Tekniska museet i Stockholm, Tom Tits i Södertälje, Innovatum i Trollhättan, KomTek i  Katrineholm, 2047 i Borlänge, Exploratoriet i Skellefteå, KomTek i Alingsås och Umeovatoriet i Umeå. Tävlingen genomförs med bidrag från Skolverket.