lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Samverkan med Gnistan, Vattenfall

Gnistan är ett projekt som syftar till att ge unga människor förutsättningar att utveckla sitt intresse inom naturvetenskap och teknik. 

Inom projektet Gnistan får ungdomarna verkliga utmaningar och presenterar sina framtidsvisioner. De tävlar om bästa lösning på framtidens energiutmaningar, där fokus ligger både på processen och på slutresultatet.

Gnistan är ett samarbetsprojekt mellan Vattenfall, Förbundet Unga Forskare och Svenska Science Centers.


Visionsdag i Stockholm, 23 november 2017

Efter 7 veckors idéutveckling, research och presentationsförberedelser fick vi idag se excellenta framtidsvisioner på utmaningen Designa er energismarta framtid- tema Smart Cities. 

Vinnare blev visionen Alglysrör från Tunabergsskolan 9B och 9C.

Juryn och besökarna var otroligt imponerade av alla projekt. Det finns bara en sak att säga: Fortsätt att tänka utanför boxen och vara nyfikna på hur saker fungerar, ni är fantastiska! 


Gnistan vinnare 2016

Vision Re-Fill från Friluftsskolan Vargen i Kiruna. 

Juryns motivering: "En helhetslösning på en av vår tids största globala utmaningar: microplaster i haven. Pedagogiskt presenterat, skisser och väl genomtänkt affärsmodell."

Bilden visar gruppen tillsammans med prisutdelare från Luleå Hockey. 


Film från klimatkonferensen i Paris 9 december 2015

Igår presenterades Gnistan - Unga idéer om energis smarta energilösningar för framtiden på klimatkonferensen i Paris. #COP21 #sif15Hälsningar, Vattenfall AB

Publicerat av Vattenfall Sverige den 9 december 2015

Vinnare 2015 - klass 8 A, Hjärupslundsskolan, Hjärup