lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Vetenskapsveckor 2017

Lunds universitet fyller 350 år!

Jubileet invigs med en öppen fest för allmänheten den 19 december 2016 och avslutas 13 månader senare, den 28 januari 2018.

Under jubileumsåret uppmärksammas utbildning, forskning, de senaste innovationerna och samarbeten som leder universitetet mot framtiden. Under 2017 blir Lunds universitet ett ännu öppnare universitet än vanligt, helt enkelt. 

Ett digert program – med något för alla.

 

 

Under året bjuder Vattenhallen till vetenskapshelger, som en del av Lunds universitets vetenskapsveckor. Programmet ser du nedan!


Forskarfredag

29 september 2017 

Öppet hus kl 16.00-17.00 - vi öppnar dörrarna för allmänheten att delta i ForskarFredag.

Den sista fredagen i september är utlyst som Researchers’ Night av EU-kommissionen. Runt om i hela Europa erbjuds tiotusentals aktiviteter som ska visa hur spännande och kul forskning är.

Under hela dagen får gymnasieelever ta del av olika forskningsområden från Lunds universitet som demonstreras i experimenthallen av inbjudna forskare. De får även agera jury i Vattenhallens lokala Science Slam, som är en tävling där forskare från Lunds universitet ger en miniföreläsning om sin forskning. Den forskare som får flest röster av publiken vinner. 

  

Arrangemanget ingår i Vetenskapsveckorna, Lunds universitet 350 år.


Framtidens universitet

21-22 oktober 2017

Öppet hus - Forskningstema i Vattenhallen

Vattenhallen håller öppet hus med fri entré och bjuder på aktiviteter från flera av Lunds universitets allra främsta forskningslabb. Vi visar vad materialforskning är och hur ESS och MAX IV fungerar. Det blir Quantumshow, populärvetenskapliga föreläsningar och massor med experiment om ljus, material, nanoteknik och mycket mer.  I planetariet visas "Kosmiskt ljus". För att besöka planetariet behövs en biljett, som bokas i receptionen (gratis biljetter), då ett begränsat antal personer kan befinna sig i planetariet.
   

Sparbanksstiftelsen Färs & Frosta bjuder alla våra besökare på entrén under vetenskapshelgerna i Vattenhallen! 


Bilderna på denna sida är hämtade från Pixabay och Kosmiskt ljus, under temat Framtidens universitet är hämtat från Nasa.gov