lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Kalendarium

Digital Kulturnatt i Vattenhallen

Digital Kulturnatt i Vattenhallen

Övrigt

Tid: 2020-09-19 14:30 till: 20:45
Plats:Vattenhallen Science Center, John Ericssons väg 1, Lund


Den 19 september kan du uppleva shower och experiment, virtuellt besöka olika institutioner på Lunds universitet och prata med forskare. Vi tar dig också med på en virtuell rymdresa till fjärran galaxer.

Det var Kulturnatten år 2009 som Vattenhallen Science Center först öppnade sina dörrar för besökare, och ända sedan dess har vi firat Kulturnatten. Tusentals besökare har deltagit i firandet med oss; experimenterat, tittat på vetenskapsshower och besökt planetariets digitalt återskapade av universum.

Vattenhallen bjuder i år på ett live-streamat digitalt program under Kulturnatten, med inslag från universitetets alla hörn. 

I programmet får du möta forskare och gå på besök till olika forskningsinstitutioner och forskningsanläggningar runt om i Lund. Du kan se vetenskapsshower och virtuella planetariumvisningar. Allt detta och mycket mer för att fira att Vattenhallen fyller 11 år. 

Du hittar programmet och live-streamkanalen på vår hemsida - Välkomna! 

www.vattenhallen.lth.se/aktuellt/kulturnatten_2020 

 

Programmet är på svenska fram till kl 19 och därefter på engelska.
The program will be in English from 7 pm.
 

Medverkande under Kulturnatten i Vattenhallen: Lunds universitet, Lunds tekniska högskola, Naturvetenskapliga fakulteten, Språk och litteraturcentrum, Institutionen för astronomi och teoretisk fysik, Naturvetenskapliga fakultetens planetarium, Centrum för miljö- och klimatforskning, Biologiska institutionen, Resurscentrum för fysik, Fysiska institutionen, Kemicentrum, the European Spallation Source (ESS), MAX IV och Star Signs.