lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Så här ser det ut i Vattenhallen

I Vattenhallen finns en stor Experimenthall där hela familjen kan prova på olika experiment och upplevelser. Mitt i hallen finns Planetariet där du får följa med på en färd ut i vårt underbara universum. Genom interaktiva utställningar vill vi väcka din nyfikenhet och stilla dina frågor inom ämnen som till exempel atomer och partiklar eller medicinsk teknik.

Vid Stora scenen ges nästan varje helg föreställningar och shower för allmänheten, de kan innehålla allt från sång eller knallar till en föreställning om elektricitet eller ljud. Vi vill genom våra experiment och upplevelser väcka nyfikenhet och uppmuntra till att söka vidare, svaren på hur vår värld fungerar. 

I Korridoren plockar vi fram olika experiment, beroende på helgens tema. Till exempel under konstruktionstemat bygger vi litet eller stort, stabilt eller skrangligt med hjälp av olika material. Här finns det också plats att sitta ned och äta sin medhavda matsäck.

Salen är en lektionssal som vid behov dukas och smyckas för olika event och kalas. Härinne finns det en DigiWall, en digital klättervägg som uppmuntrar till inlärning och fysisk aktivitet. 

I Lödrummet kan finns det möjlighet att löda samman elektriska komponenter, under handledning.  

Entrén är också vår Shop där du kan köpa byggsatser, kluriga leksaker och böcker.