lu.se

Vattenhallen Science Center

Lunds universitet

Denna sida på svenska This page in English

Vattenhallen Science Center 10 år

Vi firar att Vattenhallen Science Center har funnits i 10 år med festligheter för allmänheten den 21 september 2019.
Öppet kl. 12.00 - 20.00, fri entré.

 


För att fira vårt 10-årsjubileum har vi gjort en film om Vattenhallen och vi vill tacka eleverna från BMSL och Fäladsskolan i Lund, samt anställda och praoelever för ert fantastiska deltagande.
Filmade och klippte gjorde fotografen Johan Bävman från Malmö.


Program 21 september 2019


1000 holkar

6 mars - 21 september 2019

Alla helger fram till Kulturnatten/Vattenhallens 10-års kalas, har våra besökare byggt holkar till mes, tornseglare, kattuggla och bin.

Vi startade den 6 - 7 april med att bygga bi- och mesholkarnaholkbygge utanför Vattenhallens entré och sedan dess har våra besökare byggt mer än 1000 holkar!

Vi har sedan starten fått in bilder av uppsatta holkar i våra besökares egna trädgårdar och vi kommer inom kort att meddela vinnarna av lottningen om att få följa med en forskare på en fältutflykt.


Obs! När du sänder oss foto samtycker du till Lunds universitets policy för Hantering av personuppgifter 


Planetariepremiär - Korallrevens värld

15 - 18 april 2019

Premiär av visningen Korallernas värld - biljettpris till planetariet, under påsklovet, 10 kr/person och visning

Lär dig om korallrevens hemligheter när du följer med på en oceanisk safari i världens mest levande - och hotade - marina ekosystem.

Vi firar att Vattenhallen Science Center fyller 10 år 2019. Med stöd av Sparbanken Skåne via Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta ger vi nu en visning om världens korallrev "Expedition Reef". En produktion gjord av California Academy of Science, USA.

Den svenska översättningen är gjord av Vattenhallen Science Center och inläst av Rigmor Grönwall. Den engelska versionen läses av Lea Salonga.